Uudet tuulet

22.07.2020

Uudet tuulet, uudet kujeet! Mitä olen touhunnut ja mihin sitä tässä ollaankaan menossa? 


Minut on aiemmin tavannut Tampereen Fressi Sykkeeltä, josta minut löysi luultavimmin kuntosalilta asiakkaan kanssa, crosstraining -tunnin puikoista, tuijottamasta keskittyneenä tietokoneeni ruutua tai nojailemasta kahvikupponen kädessä asiakaspalvelumme tiskillä. Tämä kaikki ilo päättyi yllättäen huhtikuun alusta, kun valmennuspalvelumme jäivät vallitsevan koronatilanteen vuoksi tauolle määrittämättömäksi ajaksi. Tilanne oli melko epärealistinen ja ahdistavakin, sillä olin juuri päässyt fysioterapeutin työhön kiinni ja nyt minulta vedettiinkin matto jalkojen alta totaalisesti.


Mitäs nyt? Aikaa oli enemmän kuin tarpeeksi miettiä, mikä olisi seuraava siirtoni. Kaksi asiaa pyöri mielessäni: lisäkouluttautuminen ja saada itselleni töitä mahdollisimman nopeasti. Hain aktiivisesti fysioterapeutin töitä lomautukseni aikana, mutta huonolla menestyksellä. Melko usein törmäsin työpaikkailmoituksissa vallitsevaan sanaan: kokemus. En tiedä moniko vuoden sisään valmistunut fysioterapeutti tai minkä tahansa alan edustaja on törmännyt tähän samaan sanaan. Itse kerkesin olla puoli vuotta fysioterapeutin töissä valmistumiseni jälkeen ennen lomautusta. En siis voi kovastikaan vedota suureen työkokemukseeni. No, kokemus on selkeästi se, mitä arvostetaan. Sitä vain pitäisi ensin saada... Keskityin siis muihin hyviin puoliini fysioterapeuttina: tuki- ja liikuntaelinpuolelle suuntautuminen, valmennuksellinen ja aktiivisuutta korostava työtapa, rauhallinen, mutta jämäkkä ohjaustyyli. Korostin myös asiakkaideni positiivista palautetta minusta ihmisenä: olen helposti lähestyttävä ja korostan yksilöllisyyttä. Ehkäpä myös tuoreudestani alalla olisi hyötyäkin: kokeilunhalu ja innovointi. Mielestäni aika tärkeitä juttuja!

Useamman kuukauden jälkeen minulle tarjottiinkin työpaikkaa. Se oli ammatinharjoittajapaikka yritykseltä nimeltä Premius. Työhaastatteluissa minut otettiin hyvin vastaan ja minua jopa kehuttiin! Se tuntui melko hyvältä monen torjumisen jälkeen. Päätin hypätä suoraan syvään päähän ja teimme yhteistyösopimuksen.

Olen nyt enemmän kuin innoissani! Ammatinharjoittajan työ tuo omia uusia haasteitaan, ja minulla on paljon opittavaa. Onneksi minulla on kuitenkin todella huikea ja ammattitaitoinen tiimi ympärilläni Premiuksella. Tulen jatkossakin keskittymään tuki- ja liikuntaelinfysioterapiaan ja osallistan asiakkaitani mahdollisimman aktiivisella kuntoutuksella, toki manuaalisen terapian hyötyjä unohtamatta. 

Haluan kehittää itseäni jatkuvasti, joten lisäkouluttautuminen tässä kohtaa on mielessäni vahvasti. Tästä syystä päätin aloittaa liikuntapsykologian perusopinnot avoimessa yliopistossa. Psykologia on alue, joka on kiinnostanut minua lähiaikoina yhä enemmän. Kouluttautumiseni selkeyttää omaa ajatustani erikoistumisestani sekä toki auttaa asiakkaita valitsemaan terapeutin omien tarpeidensa mukaisesti. Ihmismielen ymmärtäminen auttaa minua työssäni, jotta pystyn auttamaan asiakkaitani parhaani mukaan. Uskon myös tällä suuntauksella olevan kasvava kysyntä niin terveysliikkujien kuin urheilijoidenkin parissa. Aioin siis ottaa koulutuksesta kaiken mahdollisen irti!

Nyt rytinällä kohti uutta ja ihmeellistä! Lisää päivityksiä tulossa, kun saan työt pyörähtämään käyntiin. Olkaa kuulolla!


Kiitos Fressi Sykkeelle, kaikille asiakkailleni ja ihanille työtovereilleni. Teitä tulee ikävä<3


FYSIOTERAPEUTTI PIIA WIRSÉN
3145679-9
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!